Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Spendrups

I FOKUS: SPENDRUPS ♥ GRÄNGESBERG

Våra hjärtan klappar lite extra för orterna där Spendrups verkar. Vi har bidragit till ett viktigt initiativ för att göra Grängesberg trivsammare för alla.

 

Spendrups lyfter Grängesberg

Vi på Spendrups har en speciell relation till Grängesberg. Det var nämligen här vårt första bryggeri grundades. Idag är vi Grängesbergs största arbetsgivare och känner stark samhörighet med orten och dess 3 226 invånare.

För att göra Grängesberg ännu trivsammare och bättre för både invånare, besökare och företag har Spendrups bidragit till initiativet BID Grängesberg (Business Improvement District). Som en del i initiativet fick grängesbergare svara på en enkät om vad som gör dem stoltast över hemorten och vad som kan lyftas för att marknadsföra Grängesberg.

Det visade sig att Spendrups är en källa till stolthet, vilket givetvis var mycket glädjande att höra. I enkäten framkom också att Grängesberg kan bli finare och renare. Det här tog BID Grängesberg fasta på – frivilliga målade betongbänkar utanför tågstationen, satte upp färggranna vepor med ornament på lyktstolpar, snyggade till butiksfönster, ordnade flera städdagar och skapade en kulturvandringsslinga, bland mycket annat.

Spendrups är stolta över att ha varit en del av initiativet. Förutom att en del av våra medarbetare engagerade sig ideellt, så stöttade vi den så kallade Centrumgruppen som hade i uppgift att koordinera aktiviteterna.

Utvecklingsarbetet var så lyckat att det blir en fortsättning – efter de 18 månader som projektet var igång är BID Grängesberg certifierat av Svenska stadskärnor.

Läs mer om Grängesberg här.