Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Spendrups

I FOKUS: SMART FÖRPACKNING BYTER PLAST MOT PAPPER

”Med Keel Clip får vi en förpackning som är 100 procent material­återvinningsbar. Det är i linje med vårt mål om att alla förpackningar ska kunna återvinnas helt 2025.”

Anna Lidström, hållbarhets­chef

 

Smart förpackning byter plast mot papper

Spendrups byter bort plast, till förmån för återvinningsbar papp. Våren 2022 tar vi bort plastsvepen som omsluter flerpack av burkar i delar av sortimentet. Istället ska vi använda Keel Clip – 100 procent pappersbaserad och återvinningsbar.

- Vi strävar efter en så hållbar och cirkulär förpackningsflora som möjligt. I och med Keel Clip får vi en förpackning som är 100 procent material­återvinningsbar, vilket är i linje med vårt mål att alla Spendrups förpackningar ska vara helt material­återvinningsbara till 2025. Papper har också högre återvinningsgrad än plast och gör mindre skada i naturen om den råkar hamna där, säger Anna Lidström, hållbarhets­chef på Spendrups.

När hela burksortimentet har gått över till Keel Clip kommer Spendrups spara cirka 100 ton plast per år. Övergången kommer att ske gradvis eftersom det krävs två produktionslinjer för att täcka hela burkvolymen. Trocadero och Mariestads är först ut och från och med andra kvartalet 2023 kommer alla burkar i flerpack ha Keel Clip.

”Den nya förpackningen är en miljonsatsning och något vi går in i långsiktigt. Våra undersökningar visar på mycket positiv respons från konsumenterna”, säger Magnus Willén, ansvarig för förpackningsutveckling på Spendrups.