Hoppa till huvudinnehållTill navigationTill sök
Spendrups

Spendrups levererar drycker av hög kvalitet och verkar för en sundare konsumtion

Spendrups är inte bara störst i Sverige, vi är även det bryggeri i världen som producerar mest ekologisk öl. Utöver det erbjuder vi ett brett utbud av alkohol­fria alternativ och produkter med lägre sockerhalt som bidrar till en sundare konsumtion.

Spendrups brinner för allt som har med genuina dryckes­­upplevelser att göra. Utöver öl producerar vi läsk, vatten, funktionella drycker och cider. Genom att satsa på goda alkohol­fria drycker gör Spendrups det enklare att dra ner på, eller välja bort alkohol­­. Vi har ett brett utbud av öl och cider utan alkohol­­ och ett spännande läsksortiment som bland annat rymmer Trocadero, Cuba Cola och lagrad julmust från Nygårda.

Spendrups grundfilosofi är äkthet och naturlighet. Våra egna ölvarumärken tillverkas av vatten, malt, humle och jäst – inget annat. I produktionen av läsk och vatten strävar vi efter att hålla oss till naturliga aromer.

Vi jobbar långsiktigt i våra satsningar på ekologiskt. Det är viktigt för oss eftersom det minskar användningen av kemiska bekämpningsmedel och för att ekologisk odling inte tär på miljön och den biologiska mångfalden så som konventionell odling kan göra.

Hållbarhets­satning 2022

Hållbart partnerskap med Scandic

Hotellkedjan Scandic har länge legat i framkant kring hållbarhet och ställer höga krav på sina leverantörer. Under 2022 tilldelades Spendrups Scandics hållbarhetspris som varje år delas ut till en leverantör vars hållbarhetsarbete ligger i framkant.

Läs mer om samarbetet

Livsmedels­säkerhet – vårt mest grundläggande löfte

Spendrups mest grundläggande löfte till kunder och konsumenter är livsmedels­säkerhet. Det betyder bland annat att våra drycker ska vara säkra att dricka och förpackningarna säkra att hantera. Vi arbetar aktivt med att förebygga risker så att ingen ska drabbas av till exempel allergiska reaktioner eller skärsår från glasflaskor.

Läs mer om livsmedels­säkerhet

Ekologiskt på riktigt

Spendrups är inte bara störst i Sverige – vi är det bryggeri i världen som producerar mest ekologisk öl med 100 procent ekologiska ingredienser. Vårt övergripande mål är att vara marknadsledare på ekologisk öl.

Läs mer om ekologiska produkter

Nya dryckes­alternativ i världsklass

Spendrups strävar efter att erbjuda dryckes­upplevelser i världsklass. Med omtanke om hälsan erbjuder vi ett brett sortiment av alkohol­fria produkter och produkter med mindre eller inget socker.

Läs mer om alkohol­fria produkter

Ansvarsfull marknadsföring och försäljning

Som producent av alkohol­haltiga drycker har Spendrups ett stort ansvar att främja en sund alkohol­kultur. Vi satsar på alkohol­fria drycker, ansvarsfull marknadsföring av alkohol­haltiga drycker samt samarbeten för att motverka en skadlig dryckes­kultur.

Läs mer om försäljning och marknadsföring